Konstnären

Marita Nilsson

MarNi 

 

Jag är född på 60-talet och bosatt med min familj i Oppmanna, utanför Kristianstad i Skåne. Bilder har alltid varit mycket viktiga för mig och jag har tecknat och målat sen barnsben. Jag valde att utbilda mig inom foto, inom konsten är jag till största delen autodidakt. I konsten arbetar jag i huvudsak i akvarell som är ett fantastiskt medium, men jag tecknar gärna och har även målat en del i olja.

 

Mitt måleri är oftast föreställande och gärna naturmotiv, men jag lockas också att göra experimentella utflykter både vad gäller motiv och teknik. Nyfikenhet, inlevelse och en vilja att berätta är drivkraften i mitt konstnärskap.

 

Jag är ”mamma” till vandringsutställningarna ”En särskild utställning om särskilda barn” och "En särskild utställning om särskilda vuxna" som jag tillsammans med Ann-Sofie Ekstrand informatör i föreningen Attention nordöstra skåne, visat runt om i Sverige under flera års tid. Utställningarna har fått ett mycket gott bemötande i hela landet. Arvsfonden finansierade projektet.


Min ateljé har jag inrymd i en charmig lada från 1800-talet i byn Oppmanna. Jag har öppet enligt överrenskommelse.